Expeditioner

I denna sektion kan du läsa om expeditioner efter Skandinaveins Bigfoot och du kan få veta vad du kan behöva för en expedition om du letar efter Skandinaviens Bigfoot.

Utrustning

Här kommer jag att nämna en del utrustning som kan vara bra att behöva under en expedition.

 

Klädsel:

Det kan vara bra att tänka över vilken slags klädsel man ska ha på sig vid en expedition, det beror på vart du ska och när. Regnjacka kann vara bra ifall det skulle bli regn, och stövlar eller tåliga skor ifall du går i svår terräng.

 

Ryggsäck:

Detta är nödvändigt för att bära resten av utrustningen för expeditionen.

 

Första hjälpen:

Detta är praktiskt taget nödvändigt vart du än är, och på en expedition i naturen kan vad som helst hända, man vet aldrig, och då kan det vara bra med första hjälpen.

 

Matsäck:

Man vet aldrig hur länge man blir därute och i vilka situationer man hamnar, och en matsäck är viktigt för att både stilla hungern och ge energi.

 

Snabbkök:

Detta kan vara bra att ha för att göra upp mat med när det blir dags, kanske kan även doften av detta locka till sig rovdjur.

 

Kniv:

Kan vara praktiskt för att göra upp ved med till en eld eller vid andra eventuella behov. Man ska komma ihåg att hålla elden isolerad på det vanliga sättet med stenar omkring sig så att den inte sprider sig.

 

Tändstickor:

Detta är praktiskt om man behöver göra upp eld, kanske för att laga mat eller värma sig själv eller våta kläder.

 

Toapapper:

Det kan hända att man under en expedition kan behöva uträtta sina behov och då kan det vara bra med toappaper i ryggsäcken.

 

Burkar och plastpåsar:

Dessa är bra att använda om du behöver förvara någonting i, till exempel om du skulle hitta något i skogen som är värt att bevara, kanske möjlig päls och avföring från Bigfoots.

 

Kameror:

En mobilkamera (vilken mobilkamera som helst är nödvändig, men helst en med bra bild) kan vara praktiskt att ha med sig både för att ta kort och ringa någon vid eventuellt nödfall.

 

Ljudinspelare:

Utifall det skulle uppstå något underligt ljud (som vrål, något som vandrar, prassel, träd som bryts, stenar som kastas, glas som går sönder, metall som blir slaget på) som skulle kunna vara värt att spela in.

 

GPS och kartor:

Detta kan vara nödvändigt om du inte känner området så väl och du kan gå vilse. Det är också bra för att ta sig till platsen där du ska utföra expeditionen.

 

Vapen (kräver dock någon med vapenlicens):

Ett bedövningsgevär kan vara bra att ha för att fånga in djur levande och använda mot vetenskapen för att bevisa djurets existens.

Vanliga gevär kan användas i självförsvar för att skrämma eller döda djuret ifall det skulle bli allvarligt och för att få in en kropp att använda mot vetenskapen för att bevisa djurets existens.

 

Anteckningsblock:

Utifall du skulle behöva göra viktiga anteckningar som skulle kunna vara till hjälp i framtiden.

 

Bärbar dator (ev. med trådlöst/mobilt bredband):

Utifall du skulle behöva hämta någon viktig information från internet.

 

Tält:

Utifall det skulle bli så att man får lov att sova i tält istället för att ge upp expeditionen eller att ta in på hotell eller sova/bo i stugor. Kanske är det så att du även har en husvagn med dig. Det är viktigt att man vilar så man orkar fortsätta en expedition.

 

Fordon:

Om du inte har gångavstånd till platsen för din expedition så är fordon vad som vanligen behövs för att ta sig dit. De fordon som vanligen används är Hästar, terrängfordon, eller vanliga bilar (ev. med husvagn), bussar, och husbilar. Att hyra helikopter kan också vara bra för att ta sig till mer svåråtkomliga platser. Även skidor och skoter kan vara ett bra färdmedel bland snötäckta områden.

Spårning och lockning

Kadaver:

Om du hittar kadaver efter Rådjur, Hjortar och Älgar så kan det betyda att det finns Bigfoots i området, om nu inte djuren blev dödade av andra rovdjur som Varg eller Björn förstås.

 

Brutna kvistar och träd (vanligen i den uppskattade höjden av primaten):

Om du hittar avbrutna träd någonstans så kan det ha varit Bigfoots som markerat revir eller med mening lämnat spår efter sig för andra Bigfoots, kanske för att varna eller locka.

 

Spår:

När man letar efter Bigfoots så ska man även leta efter dess fotspår som ser ut ungefär som en människas fast mycket större.

 

Ljud:

När man letar efter Nordens Bigfoot så ska man vara på sin vakt och lyssna efter höga "bas"-ljud, som kan komma från de okända djuren. Något som är värt att testa är att spela in eller lägga in de redan inspelade ljuden från Bigfoots i USA på en form av inspelare och sedan när du är ute i naturen så ska du spela upp Bigfoot ljuden och se om du får något svar från inuti skogen.

 

Locka:

Ett sätt att försöka locka djuren till dig kan vara att försöka vråla eller slå med pinnar och stenar i skogen och se om du får något svar eller om det faktiskt kommer fram en Bigfoot.

Klasser

Här nedanför är olika klassificeringar, utvecklade av skaparen till denna hemsida, för rapporter om Nordens Bigfoot.

 

Klass 1 observation:

Denna klass betyder att du har hört att det finns gamla berättelser om Nordens Bigfoot på en viss plats.

 

Klass 2 observation:

Denna klass betyder att du har hört att det finns nutida, eller relativt nutida, observationer av Nordens Bigfoot på en viss plats.

 

Klass 3 observation:

Denna klass betyder att du har hittat tecken/spår, som brutna kvistar och träd, nedtrampad mark, underliga stora bon eller hyddor av grenar och kvistar m.m., i naturen eller i ett bostadsområde som tyder på att Nordens Bigfoot har varit där.

 

Klass 4 observation:

Denna klass betyder att du har hört Nordens Bigfoot.

 

Klass 5 observation:

Denna klass betyder att du har känt den hemska stanken som Nordens Bigfoot lämnat efter sig.

 

Klass 6 observation:

Denna klass betyder att du har hittat ett fotspår från Nordens Bigfoot.

 

Klass 7 observation:

Denna klass betyder att du har sett Nordens Bigfoot.

 

Klass 8 observation:

Denna klass betyder att du har foto- eller film bevis på Nordens Bigfoot.

 

Klass 9 observation

Denna klass betyder att du har haft fysisk kontakt med Nordens Bigfoot.

Bekräftelse

Detta är ett tillfälligt "Bekräftelse"-system utvecklat av skaparen till denna sida för att hjälpa till och klargöra Nordens Bigfoots existens eller icke-existens. Det ska noteras att graden #0 antagligen aldrig kan bevisas trots att den ingår i systemet.

 

Grad #0 (Bekräftelse för att djuren ej existerar)

Detta betyder att djuren inte existerar och antagligen aldrig har existerat.

 

Grad #0.5 (Undergrad och bekräftelse för att djuren ej existerar i ett visst område)

Detta betyder att djuren inte existerar i ett specifikt område.

 

Grad #1 (Bekräftelser för högre grader ej uppnådda):

Detta betyder att det är alltför oklart om djuren existerar i ett område eller existerar överhuvudtaget.

 

Grad #2 (Bekräftelse för att djuren kan finnas i området):

Detta betyder att det är klart att möjligheten för att det finns en okänd stor primat i ett specifikt område är väldigt hög.

 

Grad #3 (Bekräftelse för att djuren existerar):

Detta betyder att det finns tillräckligt bra bevis för att djuren existerar.

Lokalisering

Position baserad på rapporter:

När du letar efter Nordens Bigfoot så kan det vara bra att ha ett väl-valt begränsat område där du kan söka efter djuren. Nedanför visar jag mycket simpla exempel.

Exempel:

På kartan (Fig. 1) nedan visas fem prickar, A, B, C, D och E. Tänk dig att dessa är platser där man rapporterat Nordens Bigfoot, då kan du lista ut ett ungefärligt område där djuren kan finnas. Då på Fig. 2 har du ett möjligt utbredningsområde som är värt att undersöka.

 Fig. 1

Fig. 2

 

Position baserad på berättelser:

Denna punkt har i princip samma principer som den ovanför.

Exempel:

Samma princip gäller i detta exempel som ovan, fast här representerar siffrorna 1, 2, 3, och 4 platser där det har berättats om legender och myter om Nordens Bigfoot och därmed kan man sedan antingen få ett ytterligare möjligt område för var man borde leta efter bevis för djurens existens. I det här fallet så borde man börja där det finns flest prickar för både observationer och berättelser, och då betyder det att man i detta exempel börjar undersökningen ikring siffran 1 och bokstaven C för att sedan jobba sig längre ifrån dessa platser och mot nya potentiella platser där djuren kan finnas.

Fig. 3